Dental Mitler

Tuz ile  fırçalamak  dişleri beyazlatır mı?

Tuz ile  fırçalamak  dişleri beyazlatmaz.Tuz aşındırıcı olduğundan dişeti ve diş yüzeyine zarar verecektir.Dişleriniz daha beyaz görülebilir, fakat büyük bir ihtimalle tedavi edilmesi gerekecek kadar zarar görmüş olacaktır.

Taze limon suyu dişi beyazlatır mı?

Taze veya değil limon suyu dişi beyazlatmaz. Limon suyu yüksek asit konsantrasyonu sebebiyle diş yüzeyini kaplayan mine tabakasını aşındıracaktır.Bu da hızlı diş çürümesine ve hassasiyete neden olabilecektir.Limon suyu uygulaması sonrasında dişleriniz daha beyaz görülebilir. Fakat büyük bir ihtimalle tedavi edilmesi gerekecek kadar zarar görmüş olacaktır.

Tüm yirmi yaş dişlerinin çekilmesi gereklimidir?

Yirmi yaş dişlerinin  problem çıkarttığı zaman çekilmesine gerek duyulabilir.Genellikle yirmi yaş dişleri gömük kaldıkları, enfekte oldukları ve çürüdükleri için çekilirler.

Bir dişe dolgu yapıldığında veya kaplandığında dişe ilave bir bakım yapılmasına gerekir mi?

Dolgu veya kaplama yapılmış dişin ve diğer dişlerin sağlıklı kalması için günde iki kere diş fırçalamasının ve günlük diş ipi kullanımının yapılması gerekmektedir. Eğer düzgün bir diş fırçalama yapılmaz ve diş ipi kullanılmaz ise diş dolgu veya kronun altından çürüyecektir. Bu da yeni bir dolgu veya kaplama yapılmasını gerektirecek ve büyük bir ihtimalle kanal tedavisi yapılacaktır.

Sert ve yumuşak diş fırçaları aynı mıdır ?

 Yumuşak kıllı diş fırçaları  dişi temizlerken dişe ve dişetlerine zarar vermediklerinden dolayı daha çok tercih edilir. Sert kıllı diş fırçaları dişetlerinde çekilmelere ve diş yüzeyinde aşınmalara neden olabilir.

Eğer bir hasta herhangi bir dental ağrı çekmiyor ise düzenli dental kontrol gerekli değil midir?

Dental problemlerin kontrolü ve çözümü için düzenli dişhekimi ziyareti şarttır. Dental problemlerin büyümeden  tedavi edilmesi hem daha kolay hem de daha ucuzdur.

Sadece fırçalama, dişleri temizlemek için yeterli midir?

 Fırçalamak dişleri temiz tutmada çok önemli bir yere sahiptir, fakat diş ipi kullanımı da en az onun kadar önemlidir. Diş ipi kullanımı ile fırçasının ulaşamayacağı yerlerdeki plak tabakasının temizlenmesi sağlanır.

Şekerlemeler ve tatlılar içerisindeki şeker  dişler için zararlı mıdır?

Birçok besin içerisinde doğal şeker içerir. Doğal ve işlenmiş şekerlerin her ikisi de  diş üzerinde kalır ise  diş çürüğüne neden olabilir.Şeker tüketimini azaltmak ve dişleri düzenli fırçalamak çok önemlidir.

Bebek dişlerinin fırçalanmasına gerek var mıdır?

Bebeklerde ilk diş sürmesiyle diş temizliği başlamalıdır .İlk etapta temiz bir tülbent ile temizlik yapılabilir.Ağızdaki Süt dişi sayısı arttıkça bebek ve çocuk fırçalarıyla onlara uygun macunlarla fırçalama yapılmalıdır.

 Çocuğunuzun  tüm süt dişleri kaybedilmiş olsa da hala dişlerin fırçalanması gerekmektedir.Bu fırçalama ve diş ipi kullanımı çocuğun erken döneminde iyi bir diş bakım alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. Süt dişlerindeki çürük oluşumu daimi diş gelişimini kötü yönde etkileyebilir.Bu yüzden ,süt dişlerindeki çürüklerin tedavi edilmesi gerekebilir.

Bir gün herkes yaşlandığında takma diş kullanacak mıdır?

Dental sağlık alanındaki gelişmeler daha çok insanın dişlerinin ağzında uzun süre kalmasını sağlamaktadır. Günlük diş fırçalama ve diş ipi kullanımının yapılması , buna ilavetende düzenli profesyonel diş tedavisi ve muayenesinin yapılmasıyla ,dişler hayat boyu ağızda kalabilir.

Zayıf oral hijyeni kötü ağız kokusunun tek sebebi midir?

Ağız kokusunun en büyük nedeni diş eti hastalığına neden olan oral hijyen eksikliğidir. Diğer nedenleri ise sigara içmek,büyük dental enfeksiyonlar ve abseler ,sinüzit,mide problemleri,boğaz enfeksiyonları ve akıntılarıdır.

Multiple sklerosis ve alzheimer gibi hastalıklar amalgam dolguların sökülmesi ile tedavi edilebilir mi?

Herhangi bir hastalığın  amalgam dolguların sökülmesiyle tedavi olduğuna dair bir kanıt yoktur.

WhatsApp Mesajı Gönder